fredag 15 april 2016

skolinfo

Hej!!

Nu är våren verkligen här! Tänk om man kunde stanna upp lite och bara lukta på alla vårblommor...
I Judarnsjön har man kunnat höra grodornas sång. Men nu har de nog sjungit klart för i år.
I skolan har vi kommit till bokstaven Cc. Några kanske redan har sett en citronfjäril? Vi har bara repeterat fjärilens livscykel. Det var ju något vi övade mycket på i förskoleklassen.

I bokstavsarbetet att vi övat på att Cc både kan låta som ett s och ett k, men även som ett sj-ljud ibland. Några svåra ord var centimeter, cornflakes och camping. Det gäller framför allt att kunna läsa orden.

Barnen har fått göra två diagnoser i veckan. En i svenska från de senaste kapitlen i arbetsboken, och en generell diagnos i matte. I svenskan gällde det bland annat att kunna föra en egen mening samt en fråga med samma ord.

I matten har vi framför allt fortsatt att öva på addition och subtraktion upp till 100 samt likhetstecknets innebörd.

I vårt NTA-arbete har vi kommit till uppdrag 9. I det här uppdraget fick vi undersöka och beskriva två vätskor, vatten och lim.Vi diskuterade likheter och olikheter mellan vatten och lim.

I NO:n har vi fokuserat mycket på bondgården och djuren, framförallt kon.

Bondgårdsbesöket var verkligen välordnat. Vi blev väl mottagna och fick lära oss mycket om djuren på gården, bland annat fick vi se hur man gör när man mjölkar en ko. Tänk att en höna kan vara så len, ett litet lamm så mjukt  och vilken sträv tunga kalvarna har!  Klasserna fick beröm av bonden, eftersom de skötte sig så bra.
Efteråt smakade matsäcken tillsammans med gårdens produkter riktigt gott.


.
Trevlig helg!  
Eva, Eva och Bahar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar