fredag 29 april 2016

Skolinfo

Hej!

Veckans bokstav Ww var inte lätt att hitta i klassrummet, förutom på väggalfabetet. Som tur var har vi elever med w i sitt namn.  Annars var det engelska ord för hela slanten. Barnen fick försöka lista ut vad dessa ord betyder: way, water, world, win och whale. Dessutom har vi ju en white-board i klassrummet.
Vi har inte så mycket kvar i arbetsboken till Magiska kulan. Dessutom har vi samlat in alla läseböcker nu. Barnen fick börja om och läsa boken från början i måndags. Många var positivt överraskade av hur lätt det gick.

Nästa vecka är så kort, så den blir läxfri, men det är givetvis bra om barnen fortsätter att läsa ur en lagom svår bok en stund varje dag. Veckan därpå kommer vi att ha en ny läxläxa. Då gäller det att fylla i en "läshatt" varje dag. Alla behöver då ha en lagom svår bok att läsa hemma.

I matten har vi börjat med ett nytt kapitel om mätning. Vi kommer att arbeta med pengar, längd och tid. Vi övar på att känna igen olika mynt och sedlar och hur mycket de värda ( både gamla och nya).
Plocka gärna fram riktiga sedlar och mynt, sortera dem efter värde och diskutera vad man kan köpa för 1 kr, 5 kr, 10 kr, 20 kr, 50 kr och 100 kr. I längdavsnittet kommer vi att börja mäta med ostandardiserade enheter, t. ex. med gem och fötter. I slutet av kapitlet handlar det om den analoga klockans hela och halva timmar. Öva gärna på det hemma!
Hoppas att det går bra med matteläxan.

Under NTA-lektionerna har vi fortsatt med vätskor. I det här uppdraget upptäckte vi att vätskor med olika volym kan anta olika former.

På övriga NO-lektioner fortsätter vi med bondgården.

 På musiklektionerna fick barnen dansa!


Hoppas ni får en fin Valborgsmässoafton!
Eva, Eva och Bahar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar