fredag 22 april 2016

Skolinfo

Hej!

I veckan har vi övat mycket på bokstaven Xx. Xx är ju lite speciell att skriva eftersom det är den enda bokstaven som skrivs nerifrån och upp. Bokstavsljudet är också speciellt eftersom det inte har något eget ljud utan består av två konsonantljud
Vi har övat på två tungvrickare:
Taxen smaskar lax. och Sex laxar i en laxask.
I övningsboken Magiska kulan, har barnen övat på ord med x.

På musiken kommer vi att sjunga sången, som barnen har haft i läxa. Nu är läseboken slut, så vi samlar in den på måndag.
Vi kommer att fortsätta att ha läsläxor på ett litet annat sätt.
Men nästa läxa blir en matteläxa. Det gäller att öva på talen, för att få upp hastigheten. Alla behöver få hjälp av en vuxen, för att kontrollera att det blir rätt. Öva gärna flera gånger!

I matten har vi fortsatt att öva på addition, subtraktion och likhetstecknets betydelse.
En uppgift kan t.ex. vara att lösa problemet My köper en apelsin och en banan. Tillsammans kostar frukterna 8 kr. Bananen kostar 5 kr. Hur mycket kostar apelsinen? Skriv med mattespråket.
Det lite svårare deckarproblemet den här veckan var: Du slår 4 tärningar. 2 tärningar visar tvillingar och en tärning visar summan av tvillingarna. Tillsammans är det 9 prickar. Rita tärningarna!

Nästa kapitel handlar om mätning. Vi kommer att arbeta med pengar, längd och tid. Klockan är något som alla gärna kan öva extra på hemma.

På NO-lektionerna har vi fortsatt att lära oss mer om bondgården. Vi har läst om kor, grisar, får och höns.
Dessutom har vi repeterat fjärilens livscykel. Barnen kommer ihåg sången de sjöng i förskoleklassen.

Vi har också passat på att rita och lära oss mer om olika vårblommor. Några klasser har målat fina vårbilder med vitsippor och björkstammar.


I NTA- uppdragen håller vi på att undersöka olika vätskor. Vi har sett att vätskor kan ha olika färger, att några är tjockare och att några klibbar. Det har varit roliga experiment.


På onsdag den 27 april är det studiedag. Då är det ingen skola, men fritids har öppet som vanligt.

Trevlig helg!
Eva, Eva och Bahar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar