fredag 6 februari 2015

Fritids



Veckan började med bokstavspyssel på bokstaven Uu. Vi valde då att göra Ugglor med hjälp av toalettrullar. Först så målade de sina rullar och klippte sedan ut fjädrar, ögon och vingar i färgat papper. Resultatet blev mycket charmigt med en egen stil.


Vi har fortsatt med vår Ateljé och den här gången fick barnen göra sin egen tolkning av en Picassomålning. De flesta försökte efterlikna originalet så mycket som det gick medan andra la in egna nyanser. Det var stor koncentration under målandet kom gärna in och titta på resultatet.

Det märks tydligt att barnen har lättare att komma ner i varv under Yogan nu när de vet vad det handlar om. Alla tillfällen under VT har det legat ett större lugn över och barnen har lättare att slappna av.

Torsdagen ägnade vi åt barnens val. Då kunde de välja att leka en styrd lek, hela havet stormar, eller att färglägga mandalas. Det  var stor uppslutning på båda aktiviteterna vilket skapade ett stort lugn för de som lekte fritt.  Det blev många fina mandalas som barnen la mycket arbete på. 

Vi avslutade veckan med att åka pulka i det soliga vintervädret och drack varm choklad till vårt mellanmål som vi hade med oss. Ett fantastiskt mysigt avslut på en lugn vecka.

Nästa fredag kommer vi att fira Alla hjärtans dag med ett disco.Detta kommer att vara från 14.30 - 16.00, vi kommer duka långbord och äta lite gott.  Då får barnen gärna ha något rött eller rosa på sig och andra accessoarer i kärlekens tecken <3.


Vi önskar er en trevlig helg 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar