fredag 20 februari 2015

Veckoinfo

Hej!

På idrotten i måndags fick barnen spela spökboll, vilket var roligt men inte var helt enkelt.

Veckan har för övrigt gått i bokstaven P:s tecken. Vi har som vanligt spårat bokstaven, uppifrån och ner, försökt pussla ihop ett bokstavspusssel, räknat ord med p:n i klassrummet, lyssnat på sången om pionen ur Majas alfabetsbok och gjort paraplyn av halva papptallrikar och piprensare. Tyvärr kommer vi nog att behöva paraplyn under sportlovet. Vi har satt upp våra på klassrumsfönstren. Kom gärna in och titta! De är jättefina!

Den röda gruppen var på skolbiblioteket och lånade olika bilderböcker i tisdags, Barnen fick använda sina egna lånekort, vilket gick bra. Men det var svårt att vara tyst därinne, eftersom det fanns så många spännande böcker,

Många barn, men även personal har varit sjuka den här veckan. Det var därför ett litet pussel att få ihop trygghetsförmiddagen i onsdags. Vi fick som vanligt samarbeta med åttorna. Vid det här laget känner många av barnen varandra, vilket verkligen känns skönt. Den här gången skulle vi göra vimplar tillsammans. De kan nu beskådas i ljushallen. Därefter hade vi lite lekar och samarbetsövningar utomhus. Härligt!






I matten har vi framför allt arbetat med  olika former och mönster i Abakus-boken. Vi har även övat på olika begrepp såsom lättast-tyngst och tom-full-halvfull-överfull, Vi har även börjat öva lite mer på tiokompisarna med hjälp av en ramsa. Vi har skickat hem matteboken 123, som nu är färdigräknad. 

Idag började vi med ett nytt tema i NO om kroppen. Vi började med en liten film om hjärtat. Sedan diskuterade vi varför hjärtat behövs, var det sitter i kroppen och hur stort det är.

Innan rasten hade vi en trevlig stund med tillsammans med alla förskolebarn, nämligen sångsamling.


Hoppas att ni alla får ett skönt sportlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar