fredag 6 februari 2015

Veckoinfo

Hej!

Tänk vad härligt med all snö! Oj, vad barnen kan leka!

Veckans bokstav har varit Uu. På fritids har barnen gjort finfina ugglor och i klassen har alla ritat och klippt ugglor med olika mönster. Visst blev de söta?


Vi har lyssnat hur bokstaven Uu låter, om vi har några u-ord i klassrummet och format bokstäver på löpande band.

Den röda gruppen har varit på skolans bibliotek och lånat nya böcker. Alla barn har nu fått varsitt lånekort, som vi förvarar i skolan.  Det gick jättebra att låna med de nya korten.

I matten har vi börjat öva på tiokamraterna, klockan (hela timmar) och dubbelt/häften. Andra begrepp som vi övar på är flest, minst antal och störst.

På utelektionerna har de olika grupperna övat på vad man ska ha på sig, när det är kallt ute, vilket passar bra nu. Barnen fick även göra en övning, där de skulle rita prick till prick från 1 till 95, inte helt enkelt.

Idag hade vi sångsamling med alla förskolebarn. Vi hade en riktigt trevlig stund tillsammans.

Vi har samlat in läxan under veckan och idag fick alla redovisa sin läxa. Vi förvarar nu uppgiften i barnets portfolio.

Ny läxa till nästa fredag den 13/2 blir att fylla i ett frågeformulär inför utvecklingssamtalen, som sätter igång efter sportlovet. Nu på måndag den 9/2 sätter vi upp samtalstider på krysstavlorna, så att man kan boka en tid. Den blå gruppen kommer att ha samtalen under vecka 10, den röda gruppen under vecka 11 och den gröna gruppen under vecka 12.

Vi vill göra er alla uppmärksamma på att det är en nationell avlusningshelg nu på lördag-söndag den 7.8 februari, så passa på att kamma ordentligt.

Just nu är alla barn på väg ut för att åka pulka i det härliga vädret.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar