fredag 13 februari 2015

Veckoinfo

Hej!
Vad härligt det har varit med all snö den här veckan. Hoppas nu bara att allt inte smälter bort lagom till sportlovet.

Vi vill påminna alla om att skriva upp sig på en tid för utvecklingssamtalet med barnen. Listorna sitter nedanför krysslistorna på väggen.

Vi har som vanligt arbetat med veckans bokstav, Hh, på alla sätt och vis. Att ljuda Hh är inte helt enkelt. Många tror att vokalen som kommer efter hör ihop med Hh. Men det övar vi för fullt på. Skrivandet var enklare. Veckans pyssel, att tillverka en stor humla, var inte heller så lätt. Men de blev söta! Titta gärna in i klassrummen!


I onsdags var den röda gruppen ute på förmiddagen och övade på att hitta vilse. Vi pratade om hur man skulle kunna bygga en koja och framför allt hur golvet kan göras för att det ska bli så varmt som möjligt. Vilket är bäst av stenar, snö pinnar, löv och kvistar till golvet. Vi försökte även att göra ett staket runt för att märka ut att någon "bodde" i kojan. Det blev framför allt en bra samarbetsövning.

Den blå gruppen valde istället att gå till FK-vallen och bygga och leka.

I matteboken Abakus har vi nu kommit fram till avsnittet om ental och tiotal. Vi började med att läsa en saga om en fåraherde för länge sedan.Han hade besvärligt med att räkna alla får och lamm. Han kom på att man kunde använda sig av avlånga stenar istället för fingrarna, som inte räckte till. Men till slut blev det alldeles för tungt. Då kom han på att man kunde byta ut tio avlånga stenar mot en rund sten, som var lika mycket värd. Några provade även att växla enkronor mot en tiokronor. I matteboken fick barnen ringa in får i tiogrupper.

Idag hade vi sångsamling med alla barn. Vi hann med många sånger och alla sjöng så fint.
På förmiddagen tillverkade barnen "lovebugs" med hjälp av tomma toarullar, färgat papper och en massa hjärtan, allt i kärlekens tecken inför eftermiddagens höjdpunkt - Hjärtediscot. Barnen är så fina idag i röda eller rosa kläder. Hoppas att alla får en trevlig stund i eftermiddag!






Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar