torsdag 19 mars 2015

skolinfo

Hej!

Nu är det äntligen vår, även om det säkert kommer att snöa igen. Vi får hoppas att det inte snöar imorgon, när vi ska få vara med om en solförmörkelse här i Sverige. Vi har självklart berättat för barnen att det alltid är farligt att titta direkt på solen, Men påminn dem gärna om det hemma också.


.


Tänk att solen ändå lyser så tidigt på morgonen. Vi har börjat att prata om vårtecken. Någon var tyvärr extra snabb att plocka in blåsippor. Men nu hoppas jag att alla vet att de är fridlysta.



Vi har övat extra mycket på matte den här veckan. I dag hade vi en gemensam mattetävling, för hela skolan, Kängurun, matematikens hopp 2015. Den är givetvis i olika nivåer. För vår del gällde det endast att så många som möjligt deltog, men längre fram räknas resultatet för alla, och vinnare utses. Vi passade även på att öva på fjolårets uppgifter, som vi gjorde tillsammans i klassen.


Vi har pratat lite om likabehandlingsplanen, att alla ska behandlas lika och att vi ska vara snälla mot varandra. Vi har även pratat om att annorlunda är bra med tanke på att det är internationella World Down Syndrome Day den 20-21 mars. Alla har rätt att få vara sig själva! Uppmaningen att rocka sockorna uppmärksammar vi därför imorgon. Vi får se hur många som kommer ihåg att ta på sig olika strumpor imorgon.




På fredag ska barnen få en ny läxa. Vi kommer att prata lite om olika yrken nästa vecka i samband med bokstaven Yy. Läxan blir därför att rita vad man vill bli, när man blir stor. Spännande!



Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar