fredag 6 mars 2015

Veckoinfo

Hej!

Nu har utvecklingssamtalen kommit igång. Hoppas att alla har bokat en tid.

Veckans bokstav Öö har vi jobbat med på alla sätt och vis. Förutom att leta efter ord med ö, har vi skrivit, pusslat ihop ö:n och till och med löst korsord med olika ö-ord, Veckans bilduppgift var att måla en egen önskan i ett moln.Vi har satt upp önskningarna i klassrummet.

Trots samtalen lyckades vi få ihop två grupper, som hade idrott i måndags, nämligen grön och röd grupp. Nästa vecka blir det grön och blå grupp som får idrott, eftersom den röda gruppen har samtalsvecka.

Utegrupperna däremot har vi fått hoppa över, men barnen är ju ändå ute mycket på raster och eftermiddagar. I tisdags blev det väldigt lerigt. Tänk på att barnen säkert kommer att behöva galonisar och gummistövlar fler gånger under våren.

I matten har vi så smått börjat med ordningstal, vilket vi i och för sig redan övar på varje dag i och med dagens datum. Några grupper har även gjort en övning enligt mattelyftet. Vi gjorde en sorteringsövning med olika geometriska former. Därefter gällde det att försöka bygga en geometrisk figur av fyra likadana delar och göra till en likadan fast större figur. Att bygga en kvadrat var inte så svårt, men en triangel var lite klurigare.




I temat om kroppen har vi fortsatt med lungorna. Vi har tittat på en film, där vi lärde oss var lungorna sitter, att de kan liknas vid två ballonger och att man behöver andas luft för att kunna leva. Vi fick också veta att det finns syre i luften. Att andas sker automatiskt, så det är ingen risk att man glömmer bort att andas. När man hoppar och springer behöver man mycket luft. Det är därför man är andfådd. Barnen fick sedan rita lungor. Fråga gärna hemma vad de har lärt sig!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar