fredag 13 mars 2015

Veckoinfo

Hej!

Utvecklingssamtalen pågår nu för fullt, Det är väldigt trevligt att få träffa er föräldrar tillsammans med ert barn i lugn och ro. Det har dock varit lite pyssel att samtidigt få ihop undervisningen i grupperna, eftersom det har saknats en del personal. Men vi har hittills löst det med hjälp av inlånad personal och lite extra lektid på fritids.

Barnen har arbetat med bokstaven Ff i veckan. I onsdags målade de fina fiskar som bokstavspyssel.












Nästa vecka kommer vi att repetera alla bokstäver, som vi hittills har gått igenom. Det blir därför ingen ny bokstav.

I matten har vi arbetat vidare i matteboken Abakus. Barnen har bland annat övat på att dela upp talen  9 och 10 på olika sätt. De har också övat mer på olika geometriska former.

Idag firade vi pi-dagen i hela  hela skolan. Vi började med en gemensam samling i ljushallen där rektorn berättade lite om pi. Därefter gick vi tillbaka till respektive klasser och lät matematiken genomsyra dagens övningar. Vi funderade på vad de finns för något som är runt, i form av cirklar eller klot. Vi hittade bland annat den cirkelformade mattan i klassrummet, som vi försökte mäta med hjälp av ett garnnystan. Med hjälp av allas händer provade vi hur många gånger längre diametern var än omkretsen och kom fram till att det blev lite mer än 3 gånger ( kanske inte precis 3,14).
Nästa uppgift var att bygga kuber med hjälp av små klossar. Utmaningen var att bygga en stor kub med 27 klossar (först gällde det att hämta 27 stycken), sedan att räkna ut hur många sidor av de små klossarna som man kunde se. Vi kom fram till att i alla hörn kunde man se tre sidor av de små klossarna och att i mitten fanns det en kloss som inte syntes alls.



Vi avslutade skoldagen med att lyssna, dansa och rösta på olika låtar från melodifestivalen. Därefter gjorde vi ett diagram, I vår grupp fick Måns Zelmerlöw den högsta stapeln.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar