fredag 27 mars 2015

skolinfo

Hej!

Tänk, att lite vatten kan göra barnen så lyckliga! Barnen hade verkligen roligt på förmiddagsrasten idag. Vi var först lite tveksamma till att gå ut i regnet, men när alla väl hade fått på sig galonisar och gummistövlar, var arbetet snart i full gång. Efter ett tag var sandlådan full av kanaler och broar. På bänken fanns bakelser och lerdryck. Det var inte så lätt att få in barnen igen, när rasten var slut. Men som tur var hade vi extrahjälp av två praoelever från åttan. De fick hjälpa till med att få in alla blöta kläder i torkskåpen. I hallen hördes barnen gnola, så nöjda och belåtna var de.

Den här veckan har vi arbetat extra mycket med bokstaven Yy. Vi har lyssnat mycket på hur bokstaven låter, eftersom många har svårt att höra skillnad på y och i. 

I tisdags var den röda gruppen på biblioteket och lånade lite nya böcker.

I matteboken Abakus har vi fortsatt att öva på olika geometriska former. Vilket lock hör ihop med rätt låda?  Vi har även delat upp talet 9 och 10 på olika sätt. Barnen har även fått ett nytt extrahäfte i matte. Instruktionerna är på engelska, men det fungerar bra ändå!

Förra fredagen fortsatte vi temaarbetet om kroppen. Vi såg en film om hjärnan, och pratade bland annat om varför det är så viktigt att bära hjälm när man cyklar.

Idag var det dags för att lära sig mer om magen och tarmarna. Det var väldigt spännande, så vi kommer att fortsätta att prata mer om det.

Vi har haft utedagar i de olika grupperna och övat på att hitta vilse. Den här gången repeterade vi att krama ett träd och sedan lekte barnen och byggde kojor.



På onsdag nästa vecka kommer vi att ha en gemensam utegrupp med alla förskolebarn. Vi kommer att gå till Judarn direkt på morgonen kl. 8.30 och vara tillbaka till lunch. Det vore bra om alla kan ta med en frukt, som man kan stoppa i fickan.

Det var väldigt spännande att höra vad alla ville ha för yrke. Barnen var verkligen duktiga på att redovisa. De fick berätta de hade valt för yrke och varför. Därefter funderade vi gemensamt på vad man behöver kunna då. Barnen fick tips och råd av klasskamraterna. Vi kom fram till att alla behöver kunna läsa, skriva och räkna. Några behöver kunna noter, läsa ritningar och instruktioner. Att man behöver öva mycket, var alla överens om, vare sig det gällde att snickra, klippa hår, spela fotboll eller sjunga och dansa.  Som på beställning kom det in två elektriker, som skulle kontrollera kontakter och strömbrytare. De hade ritningar med sig och delade gärna med sig av sitt yrke. Ritningarna var nog mest intressanta. Man kunde se hela skolan på dem!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar